Informatie dansseizoen 2016-2017

Aangezien de voorbereidingen voor volgend jaar alweer in volle gang zijn, willen we graag een overzicht geven van de belangrijkste informatie voor het komend dansseizoen.

Proeflessen

Allereerst starten we het jaar met de proeflessen. Deze vinden plaats in week 37, 38 en 39 van 13 t/m 29 september. Tijdens deze drie weken willen wij iedereen laten kennismaken met U Dance en (de basisbeginselen van) het stijl- of salsadansen. Ben je zelf geïnteresseerd in het stijl- of salsadansen of ken je mensen die dat zijn? Nodig ze uit en kom naar de gratis proeflessen.

Gedurende de drie weken waarin de proeflessen zijn kun je je inschrijven bij U Dance en voor de nieuwe cursussen. Heb je nog geen partner? Geen probleem! Tijdens de proeflessen kun je op zoek naar een danspartner. Het rooster dat tijdens de proeflessen gehanteerd wordt is dezelfde als die voor de rest van het jaar. De proeflessen vinden plaats in Dans 1 of Dans 2 in Olympos (Uppsalalaan 3, 3584 CT Utrecht).

Voor salsa geldt dat we twee niveaus hanteren, de beginners en de semi-gevorderden. Wanneer je al ervaring hebt met salsa kun je bij de semi-gevorderden terecht. Als je nog geen ervaring hebt kun je bij de beginners starten. Twijfel je welk niveau het best bij jou past? Volg dan van beide niveaus de proeflessen en bepaal op die manier welk niveau je al beheerst.
Voor stijldansen zijn er vier niveaus namelijk, de beginners, semi-gevorderden, gevorderden en gevorderden plus. Als je nog geen ervaring hebt met het stijldansen dan kun je het beste de beginnerscursus volgen. Als je wel ervaring hebt met het stijldansen, dan hangt het af van je niveau en de dansen die je al beheerst, om te bepalen in welke groep je kunt starten. Via de volgende link is te zien welke dansen behandeld worden bij welk niveau. Twijfel je nog steeds over het niveau dat het best bij jou past? Volg dan van meerdere niveaus de proeflessen. Daarnaast zal het bestuur in samenspraak met de leraar een advies geven over welk niveau het beste voor je is.

Kosten

Een cursus bij U Dance bestaat uit 37 weken dansplezier! Tijdens de proeflessen kun je je inschrijven bij U Dance en bij een danscursus. Op dat moment worden ook de machtigingen voor het lidmaatschap en de danscursus ondertekend. De kosten voor lidmaatschap en een danscursus zijn hier te vinden.

Inschrijven

Het inschrijven kan thuis via de computer of via de computers die tijdens de proeflessen gereed staan. De instructies die je nodig hebt om je thuis in te schrijven vind je hier. Stel het inschrijven niet te lang uit, want het kan gebeuren dat een cursus vol komt te zitten. Er wordt een maximum van ongeveer 13 paren per cursus gehanteerd.

Zomervrijdansen

Kun je niet wachten tot de proeflessen in september? Kom dan vooral langs op onze zomervrijdansavonden. Deze zijn voor iedereen gratis te bezoeken en zullen plaats vinden in Danszaal 2 in Olympos. Er komen nog drie vrijdansavonden aan op de onderstaande data:

– Vrijdag 29 juli van 20:00 tot 22:30
– Vrijdag 12 augustus van 20:00 tot 22:30
– Vrijdag 26 augustus van 20:00 tot 22:30

Heb je na aanleiding van deze informatie nog vragen over volgend jaar? Stuur dan een mailtje naar secretaris@usdvudance.nl.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Lessennieuws. Bookmark de permalink.