Terugblik oktober

Altijd weer hectisch, zo’n drukke eerste opstartmaand. Zo ook dit jaar is er in oktober al veel gebeurd. We kunnen terugkijken op een maand met al twee ALV’s, een ETDS, een techniekles, twee kennismakingsavonden en vrijdansen. En dan zijn we nog niet eens over de danslessen met nieuwe leden, een nieuwe docent, machtigingen, olympassen en smoelenboekfoto’s begonnen. Maar wat was het een fijne maand! Lees hieronder wat er allemaal speelde : )

ETDS

In het weekend van 11 tot 14 oktober zijn we met 46 U Dancers afgereisd naar het natte Groningen. Na een lange spannende avond, waren alle U Dancers uiteindelijk voorzien van danspartners en ready om de volgende dag te shinen op de dansvloer. Na een dag vol ballroomdansjes was het ‘s avonds tijd voor het themafeest: The Dancing Dead! De dansvloer was gevuld met skeletten, zombies en kleine kindjes in pyjama die daar natuurlijk keibang voor waren (Dat waren wij). Na de volgende dag moeizaam uit bed gekropen te zijn , aangezien we tot de vroege uurtjes konden dansen, was het tijd voor latin. Met een jive is je vermoeidheid gauw verdwenen en ook vandaag danste de U Dancers de sterren van de hemel. Die avond stond er een stamppot buffet en een galafeest op de planning, geweldige combi! En ook die avond is er tot in de vroege uurtjes gedanst. Sommige van ons zijn helemaal niet in hun bed terecht gekomen. Al met al was het een geslaagd dansweekend waarbij we elkaar beter hebben leren kennen:)

Thanks aan onze topteamcaptains!!
Bange kindjes in pyjama’s

Halloween

Bij U Dance staat de laatste vrijdansavond van oktober meestal in het teken van Halloween. Dit jaar echter niet, maar om dit gemis een beetje op te vullen mocht je uiteraard wel verkleed naar de lessen in de week van Halloween. Daarnaast heeft een deel van de U Dancers zich al in creepy kostuums uitgedost tijdens het ETDS met het thema: ‘The Dancing Death.’

Maarrr waar komt deze trend vandaan die langzaamaan ook Nederland binnen waait?

Halloween werd eerst voornamelijk in Ierland gevierd, waarbij het eigenlijk als Oudejaarsavond gezien wordt. Volgens de Keltische kalender begon het nieuwe jaar op 1 november. Doordat de oogst binnenkwam zo eind oktober was er genoeg tijd, geld en pompoenen om een feest te vieren zoals Halloween. En aangezien de Ieren geloofden dat op die nacht de grens tussen het nu en het hiernamaals heel klein was, geloofden ze dat de doden daardoor misschien terug konden keren op aarde. Genoeg voer om mensen zichzelf te laten verkleden als spooky skeletten, vampiers, monsters of heksen.

Met het migreren richting Amerika is het feest meegegaan en is het daar groots aangepakt met verkleden, griezelen en snoepjes. Met Trick or Treat gaan de kids langs de deuren, want als je ze geen snoep geeft dan…. beginnen ze te lijken op U Dancers zonder kikkers.

Kennismakingsmaand

Het kersverse bestuur organiseert ieder jaar een kennismakingsmaand, waarin oude en nieuwe leden bij elkaar komen voor een aantal leuke activiteiten om elkaar eens goed te leren kennen. We kunnen terugkijken op een informatieve borrel, waarbij het bestuur en leden een kijkje hebben gekregen in de keuken (soms letterlijk door het vooraf eten bij elkaar).

Ook was er een kennismakingsactiviteit waarbij gemixte teams de stad in gingen voor een Crazy 88.

#46: Doe met je groep een etalage zo precies mogelijk na.

En uiteindelijk het vrijdansen met het thema Kick(er) Off! Iedereen in z’n meest sporty outfit <3

Oktober door de ogen van:

Ilse, dansend bij de beginners op donderdag:

Oktober de kennismakingsmaand. Bijna iedereen heeft een danspartner gevonden, dus nu is het tijd om de andere leden te leren kennen.
Beginnend met een ALV. Wat kon ik hiervan verwachten? Nou ik ben meer te weten gekomen over de vereniging en ik heb al gelijk mensen leren kennen.
De week daarna hadden we een kennismakingsborrel met vooraf de mogelijkheid om bij iemand te eten. Zelf vond ik dit wel spannend bij wie zou ik terecht komen om een hapje te eten. Gelukkig was het bij binnenkomst al erg gezellig en hebben we heerlijk gegeten. Het was al snel tijd om door te gaan naar de borrel. Daar aangekomen zette de gezelligheid zich voort.
Twee weken later stond de kennismakingsactiviteit op de planning. Eerst gezellig pizza gegeten met een grote groep om daarna een crazy 88 te doen. De groepjes waren al ingedeeld door het bestuur, waardoor iedereen weer andere mensen leerde kennen. Mijn groepje heeft helaas niet gewonnen, maar we hebben wel een leuke avond gehad.
Als afsluiting van de maand was er vrijdansen. Wat was dat leuk. Ik heb aardig wat dansen gedaan en ook een aantal nieuwe passen geleerd, en dat terwijl ik pas net een paar lessen heb gehad.
Al met al was het een geweldige maand en heb ik veel mensen leren kennen. Op naar alle andere lessen en activiteiten.

“Ik citeer een bestuurslid”

‘Neshome: ik vind 90’s kids geen leuk thema. Rob: Dat is omdat jij er toen nog niet was

Gedicht van de Crazy 88

“Kikkers leven in de sloot, daar worden kikkervisjes langzaam groot. Maar ze willen liever naar de stad, want in Utrecht gebeurt altijd wat. Zwemmen door de oude gracht, uitgaan tot diep in de nacht, uitzicht op de domtoren, dat zou een leven zijn als nooit tevoren. Maar helaas, daar zijn kikkers niet voor gemaakt. Een kikker vangt alleen vliegen en kwaakt. Behalve één, die is heel bijzonder. Levensgroot het is echt een wonder. Dagelijks doet hij dansjes bij U Dance, en beroemd worden is zijn grootste wens!