Terugblik Januari

Een nieuwe dag, een nieuwe maand, een nieuw jaar en een nieuw decennium. Laten we deze beginnen met een voorspelling. Als het klopt dat populaire trends zich om de 30 jaar herhalen, betekent het dat wij in de 2020’s de deftigheid, leren jasjes en kleding met dominerende felle kleuren van de jaren tachtig even terug in de kast doen en onze kleurrijke outfits en oversized shirts and pants van de 90s op de strijkplank gooien. Op het gebied van muziek ruilen wij dan Whitney Housten en Guns ‘n Roses in voor de Spice Girls en Britney Spears… GOD HELP US ALL! Maar geen zorgen, want over een andere 10 jaar komt All Star van Smash Mouth weer in de top. 30 jaar geleden bestond U Dance nog niet dus mogen wij zelf bepalen hoe de vereniging zich gaat vormen. Er staat al veel op de planning voor een fantastisch jaar en we kunnen al terugblikken naar enkele geweldige evenementen afgelopen januari.

Sokken&Waaiers!

U Dance heeft weer geweldig nieuwe merchandise ter beschikking! Te veel merchandise bestaat natuurlijk niet en al helemaal niet als U Dance lid. Wees nog meer één met de vereniging en koop een (of meer) van de nieuw beschikbare sokken en/of waaiers met logo! Van al het dansen krijg je het natuurlijk erg warm, gelukkig is een waaier maar €2 en kan je binnen no time weer afgekoeld de dansvloer op. En zoals gemerkt is het nog erg koud rond deze tijd van het jaar, geen zorgen, voor maar €10 kan je je voeten lekker warm houden met prachtige U Dance sokken. Wie wil dat nou niet?

Quotes

Marten: ‘Eigenlijk moet je gewoon één hele kort vinger hebben en één hele lange’. Eline: Uhm, dat is precies wat je hebt…

Nikki: ‘Dans de samba als een softclose keukenkastje’.

WDC Wedstrijd Nieuwegein

Een goed begin van het nieuwe jaar maak je maar één keer (per jaar) en U Dance ging vliegend van start! Het eerste evenement van dit jaar was namelijk het New Year Dance Festival: de nieuwjaarswedstrijd onder de WDC (dansbond) in Nieuwegein! Met een gezellige groep is onze vereniging daar zijn best gaan doen en dansend het nieuwe jaar ingegaan, waarbij er zelfs een eerste plek door niemand minder dan Elise Prins en Brian Westerweel! Daarnaast zijn er nog meer podiumplekken vergaard door andere U Dancers dus op-en-top! Een enorme vloer, een gezellige groep mensen en sóms zelfs een serieus dansje, die wedstrijden zijn nog best wel eens leuk

NTDS Borrel

Jaarlijks vindt er rond februari/maart het Nederlands Toernooi Dansende Studenten plaats, ook wel het NTDS. Alle studenten stijldansverenigingen in Nederland komen samen voor een weekend gevuld met veel dansjes, weinig slaap, gezelligheid en haarlak (héél véél haarlak!). Elk jaar heeft het NTDS ook een thema en dit jaar is dat thema The Wild West. Elke vereniging geeft daar zijn eigen, creatieve draai aan. Op woensdag 15 januari kwam een grote hoeveelheid U Dancers die naar het NTDS gaan, samen om na te denken over hoe U Dance dit thema ging interpreteren. Na veel goede, en ook een aantal slechte, ideeën kwamen we met z’n allen tot het thema Cactussen. Het belangrijkste van de avond was dat de gezelligheid er al snel in zat en dat de basis voor een leuk NTDS-weekend gelegd was. 

Vrijdansavond ‘Nostalgie’

Wedstrijdgroep

Naast al die jaarlijks terugkerende evenementen is er in januari ook weer iets nieuws begonnen: de wedstrijdgroep. Gebundeld in series van 3 lessen worden de “fundamentals” van de ballroom- en latin-dansen stap voor stap doorgenomen! Hoe krijg je nou echt die latin-look als je een stap zet? Welke richting moet je voet nou precies staan als je die ene pas in de quickstep doet? Deze nieuwe lesgroepen zijn niet alleen bedoeld voor wedstrijddansers, maar ook voor iedereen die zeker wil weten dat ze écht “volgens het boekje” hun passen zetten. Heb je nou interesse? Meld je dan aan bij de volgende serie, want ze komen zeker weer langs!

Nostalgie Vrijdansavond

Na de jaarwisseling zijn we een nieuw decennium in gegaan en hebben we de “twenty tens” achter ons gelaten. Ter gelegenheid van dit bijzondere moment zijn we op vrijdag 24 januari terug gegaan naar de nostalgie van onze jeugd. Hoewel dat voor sommige in de jaren ‘80, ‘90 of zelfs ‘00 ligt, was er alsnog veel herkenning bij elkaar. Velen kwam verkleed als hun favoriete jeugdhelden of cartoon personages. Zo maakten Ash en Misty van Pokémon een dansje op vloer en zag je Minnie Mouse, samen met Sneeuwwitje en Mario, limonade drinken op de gang. Als hoogtepunt van de avond gingen we nog een stuk verder terug in de tijd en werden we verrast met de onthulling van het gala thema van 2020: The Great Gatsby!

Workshop ‘Workshopgeven’

Januari zit vol met jaarlijkse evenementen, en zo ook weer met de Workshop Workshopgeven! Ook dit jaar zijn er weer nieuwe enthousiaste workshopgevers bijgekomen die de vereniging gaan helpen met het aan-het-dansen-zetten van de wereld! Of het nou andere sportverenigingen, studentenverenigingen, bedrijven of gewoon families zijn, deze nieuwe groep workshopgevers staan klaar om ze te leren dansen!