Gala 2020 – The Great Gatsby –

great gatsby gala poster in art-deco stijl

Welcome back to the roaring twenties! Op 18 april verwelkomen we jullie bij een gala in de stijl van the Great Gatsby. Goud, glitters, kroonluchters, champagne en alleen de allerleukste dansjes zul je zien op dit geweldige feest. Voorafgaand aan de dansavond kun je aanschuiven bij een diner, geserveerd door restaurant De Engel. Ook zal er een beginnersworkshop zijn aan het begin van de avond, zodat ook niet-dansers een aantal pasjes mee kunnen dansen deze avond. Na afloop van het gala zal er tevens een bus zijn die via de Uithof naar Utrecht centraal zal rijden voor degenen die met het OV gekomen zijn.

Data en tijden

zaterdag 18 april 2020

Planning van de avond
18:30Deuren open diner
19:00Aanvang diner
20:15Deuren open gala
20:30Beginnersworkshop
22:30Deuren sluiten
02:00Einde gala
02:15Vertrek bus

Locatie

Restaurant De Engel
Burgemeester Wallerweg 2, 3991 DM Houten

Prijzen

Leden fysieke voorverkoop:       12,50

Niet leden en online verkoop:    15,00

Diner (vega/vis/vlees):                 27,50

Bus terug:                                           7,50

Vanaf 10 maart worden er tijdens de lessen fysieke kaartjes verkocht. Deze zijn iets goedkoper i.v.m. servicekosten van de online verkoop en omdat we onze leden voorrang en korting willen geven. Als je niet bij de lessen bent kun je iemand anders je kaartje laten kopen of op de vrijdansavond je kaartje kopen, hier zullen we ook staan. Mocht dit allemaal niet lukken, dan kun je nog een mailtje sturen naar gala@usdvudance.nl, dan zorgen we dat je via die weg aan een kaartje komt.

Dit jaar kun je ook online kaartjes  kopen. Deze zijn ook voor de zusjes-verenigingen en zijn voor iedereen 15 euro. Dit kan vanaf 20 maart, tegen die tijd zal de link naar de kaartjesverkoop op deze pagina en op het facebook evenement gedeeld worden. Wil je ook mee met de bus en/of mee eten met het diner? Stuur een mailtje naar gala@usdvudance.nl. Je kunt bij het kopen van je kaartje aangeven of je ook gebruik wilt maken van het diner en/of de bus, maar dit mag je ook later nog besluiten. Geef het wel uiterlijk door vóór dinsdag 10 april, dan kunnen we nog een plekje in de bus/aan tafel voor je regelen. Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar gala@usdvudance.nl

Het diner

Voorafgaand aan het gala kun je aansluiten bij een gezamenlijk diner bij restaurant De Engel (dezelfde locatie als het gala). Hiervoor betaal je een vaste prijs van 27,50 voor een voor- hoofd- en nagerecht. Je kunt kiezen uit vegetarische of niet-vegetarische soep vooraf en voor het hoofdgerecht uit vis, vlees of vegetarisch. Het menu wordt binnenkort bekend gemaakt. Je kunt overigens nog van menu veranderen tot 10 april.

Beginnersworkshop

Voorafgaand aan het gala zal er een beginnersworkshop plaatsvinden. Deze is bedoeld voor mensen zonder danservaring en onze salsadansers die ook een paar stijldansjes willen doen deze avond. Iedereen mag meedoen, je hoeft je niet aan te melden en het is gratis.

Vervoer

Als je met het OV wilt komen, kun je vanaf Utrecht Centraal de trein naar station Houten nemen. Vanaf daar is het nog een kwartiertje lopen naar de locatie. Op zaterdagnacht vertrekt de laatste trein rechtstreeks terug naar Utrecht om 00.39 vanaf Houten. Als je tot het einde van het gala wilt blijven kun je dan gebruik maken van de bus die we geregeld hebben. Deze vertrekt om 02:15 vanaf de galalocatie en rijdt via de Uithof naar Utrecht centraal. De bus kost 7,50.

Naast de galalocatie is een parkeerplaatsje waar je gratis je auto kunt parkeren.

Je kunt natuurlijk ook op de fiets komen. Zowel vanaf de Uithof als vanuit Utrecht centrum is het ongeveer een half uurtje fietsen.

Etiquette

Bij een gala hoort een etiquette voor de uitnodiging en de gala-avond. Allereerst vraagt de heer de dame d.m.v. een handgeschreven brief op een blauw papier met zilveren pen. Hierin vraagt de heer of de dame hem wil vergezellen naar het gala. De dame antwoordt hier vervolgens op met een handgeschreven brief op roze papier met een gouden pen.nIn de brief nodigt de dame de heer uit om een kopje thee te komen drinken. Tijdens deze visite wordt er niet over het gala gesproken, maar maakt de dame de heer duidelijk, wat hij van haar kan verwachten gedurende het gala. Serveert zij niets bij de thee, dan wijst zij zijn verzoek af. Serveert zij koekjes bij de thee, dan mag hij na het gala niets van haar verwachten. Serveert zij taart, dan is zij in meer dan alleen het gala geïnteresseerd en mag hij haar veroveren na het gala. Serveert ze taart met slagroom, dan heeft hij haar al veroverd. Tijdens deze visite kan de dame overigens ook de kleur van haar jurk hinten zodat de heer zijn outfit daar op aan kan passen. Dit kan zij doen door bijvoorbeeld bloemen in de kleur van haar jurk neer te zetten of een stukje van de jurk uit een kast te laten komen.

Dit jaar is het echter een schrikkeljaar, wat betekent dat de rollen omgedraaid zijn! Het is dit jaar aan de dames om de heer een brief te schrijven en met smart te wachten op een reactie. De rest van de etiquette blijft hetzelfde; de vrouw schrijft op roze papier en de heer antwoordt op blauw.

Tot slot

We zien jullie allemaal graag op het gala! Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust aan een van ons, of stuur een mailtje naar gala@usdvudance.nl.

Liefs,

Ilse Nijkamp – Voorzitter

Floris Rang – Penningmeester en hoofd vervoer en locatie

Elise Prins – Hoofd muziek

Maja van Eijndthoven – Hoofd fotograaf en regeltante

Roos Arciszewski – Hoofd design, decoratie en sites

Met een speciaal bedankje voor Neshome Schaeffer, voor alle antwoorden op onze vragen en voor Chrit Hameleers, voor het grafisch design van het logo, de kaartjes en de poster.