Lessen

Vanaf september kun je weer aanmelden voor UDance met proeflessen die daarbij komen kijken!

U Dance biedt stijldansles op dinsdag en donderdag en salsales op dinsdag. We bieden lessen aan op verschillende niveaus, zodat we de lessen op maat kunnen aanbieden. De lessen vinden plaats op Sportcentrum Olympos (Utrecht Science Park).

 

Stijldansen

Er zijn vier verschillende niveaus. Je begint een jaar bij de beginners. Daarna stroom je door naar twee jaar bij de semi-gevorderden, twee jaar gevorderden en daarna naar de gevorderden-plus. Als je al stijldanservaring hebt, kun je natuurlijk op een hoger niveau instromen. Tijdens de proeflessen zal door het bestuur en de docent gekeken worden in welke groep jij het beste past.

De verschillende niveaus behandelen de volgende dansen:

Beginners
Ballroom: Engelse Wals, Tango, Quickstep
Latin: Chacha, Rumba, Jive

Semi-gevorderden
Ballroom: Engelse Wals, Tango, Quickstep, Weense Wals
Latin: Chacha, Rumba, Jive, Samba

Gevorderden
Ballroom: Engelse Wals, Tango, Quickstep, Weense Wals, Slow Foxtrot
Latin: Chacha, Rumba, Jive, Samba, Paso Doble

Gevorderden-plus
Ballroom: Engelse Wals, Tango, Quickstep, Weense Wals, Slow Foxtrot
Latin: Chacha, Rumba, Jive, Samba, Paso Doble
Bij deze groep vindt uitdieping van deze dansen plaats.

Salsa

De salsalessen worden gegeven op de dinsdagavond. Salsa is onderverdeeld in twee groepen. Ook hiervoor geldt dat je het eerste jaar in de beginnersgroep danst en daarna door kunt stromen naar de semi-gevorderden. Bij voldoende salsa-ervaring kun je direct instromen in de semi-gevorderden groep. De volgende dansen worden behandeld:

Beginners
Salsa, Bachata

Semi-gevorderden
Salsa, Bachata

Gevorderden
Salsa, Bachata

Niveau

De richtlijn voor instromen is:

Beginners: geen danservaring
Semi-gevorderden: 1-2 jaar danservaring
Gevorderden: 3-4 jaar danservaring
Gevorderden plus: 5 jaar of meer danservaring

 

Lesrooster

De danslessen worden op dinsdag- en donderdagavond gegeven op Sportcentrum Olympos. Hieronder zie je het lesrooster:

Dinsdag

 

Donderdag

 

Docenten

 

Mihai Pruna

Mihai verzorgt onze stijldanslessen op dinsdag en donderdag.

“Dansen is mijn grootste passie sinds ik pas 7 jaar oud was. Een van de beste gevoelens in de wereld is om mensen dankbaar te zien zijn
voor wat je ervan hebt geleerd. Het is ook heel inspirerend als je ze ziet ontwikkelen en hun persoonlijkheid ontdekt door de middel van dans, en dat is waarom ik hou van wat ik doe en waarom ik er zoveel passie aan besteed.”

Michelle Maessen

Michelle Maessen assisteert al sinds een aantal jaren bij de stijldansenlessen op de donderdag. Zelf begonnen als dansend lid bij U Dance helpt ze nu beginnende en gevorderde dansers bij hun danslessen.

Femke Dijkman

Op dinsdag danst Femke aan de zijde van Mihai om hem te assisteren bij het uitleggen van de figuren en om vragen te beantwoorden over de nieuwe danspassen.

Abrahan

 

Iris Blok

Iris assisteert op de dinsdagen de vroege beginnersgroep en de semigevorderden salsalessen. Samen met Abrahan zal ze klaar staan voor alle vragen.

Nika van Wieringen

Het late salsa beginners uurtje wordt elke dinsdag geassisteerd door Nika. Zij is er om Abrahan aan te vullen en vol enthousiasme alle vragen te beantwoorden.