Esther Verloop

Hoi! Mijn naam is Esther Verloop. Sinds september 2014 verzorg ik samen met Rogier Dasselaar de stijldanslessen op de donderdagavond bij USDV U Dance.

Wie ben ik? Een gepassioneerde dansliefhebber, ja, zo zou je mPim en Estherij wel kunnen noemen. Zo lang ik kan lopen ben ik op allerlei manieren bezig met dans. Op mijn zesde begon ik met klassiek ballet wat werd gevolgd door streetdance, jazz, hiphop, musicaldans, salsa en nu stijldansen! Echter, het is niet enkel bij danslessen gebleven. Inmiddels train ik samen met mijn danspartner Pim Agterberg drie dagen in de week met daarnaast bijna wekelijks op zaterdag of zondag wedstrijden. Ook in mijn werk ben ik volop bezig met dans. In juni 2014 heb ik mijn eigen bedrijf ESPUNCK opgezet. Onder die naam geef ik stijldansles en dreumes- & peuterdansles, en werk ik als dans- & theaterproducent mee aan verschillende projecten. Nieuwsgierig? Neem dan vooral ook een kijkje op mijn website: www.espunck.nl.

Dansen is voor mij een manier om mijn gevoel te uiten en met je eigen lichaam te communiceren. Binnen onze maatschappij praten mensen veel over hun problemen, maar de connectie met het gevoel blijft hierbij vaak onaangeraakt. Ik (en veel onderzoekers) ben ervan overtuigd dat door fysiek in beweging te komen de connectie met het gevoel wordt gestimuleerd. Dans en theater kunnen hierbij een fijn medium zijn. Je kan letterlijk in je eigen lichaam of figuurlijk in iemands anders lichaam kruipen en (her)ontdekken wat jouw eigen drijfveren en gevoelens zijn. Vanuit deze gedachte vind ik niet alleen het zelf beoefenen van dans heerlijk, maar ook het analyseren en bediscussiëren van dans in de breedste zin van het woord. Vandaar dat ik Theater-, Film- en Televisiewetenschap heb gestudeerd en nog een master in danstherapie ga volgen.

Van september 2010 t/m juni 2014 heb ik zelf bij USDV U Dance gedanst. Hier is ook mijn stijldanscarrière begonnen. USDV U Dance is een hele gezellige vereniging met veel enthousiaste studenten. Ik heb hier veel vrienden gemaakt door deel te nemen aan alle activiteiten, die georganiseerd werden en mee te gaan naar NTDSen en ETDSen. Naast al deze gezelligheid heb ik verschillende functies bekleed binnen de vereniging, namelijk bestuurslid, teamcaptain en lid van de lustrum-, pr- en almanakcommissie. Ik denk dat ik wel kan stellen dat ik inmiddels een van de oude rotten van de vereniging geworden ben.

Ik hoop jullie met veel enthousiasme te helpen met jullie dansontwikkeling en mocht je vragen hebben, dan ben je altijd van harte welkom!

Tot bij één van de lessen!

Lieve groet,

Esther Verloop

 

Geef een reactie