Rogier Dasselaar

Goedendag!

Mijn naam is Rogier Dasselaar en ik verzorg sinds 2009 met veel plezier de stijldanslessen bij USDV U Dance.

U Dance is een leuke actieve vereniging en bestaat uit vele enthousiaste bestuursleden, commissies en dansende studenten. Zij hebben allen hetzelfde voor ogen: gezelligheid en plezier in dansen. Daar hou ik ook van! Ik geniet niet alleen zelf van dansen, het is ook prachtig om mensen te zien dansen en daardoor zichzelf te ontwikkelen. Ik heb gedurende mijn eigen danscarrière gemerkt dat dans iets losmaakt in mensen wat niet in woorden is te omschrijven. Het plezier dat mensen uitstralen tijdens een dansles is voor mij als docent zijnde ontroerend, motiverend en waardevol.

Op 13-jarige leeftijd ben ik in Doetinchem voor het eerst in aanraking gekomen met stijldansen. Ik ontdekte direct het genot van dansen en enkele jaren later begon ik dan ook uiteraard met wedstrijddansen. Ik sloot me aan bij een ballroom formatieteam en steeds meer  trainen, privélessen volgen en individuele wedstrijden dansen was dan ook onvermijdelijk. Enkele jaren later belandde ik in de hoogste ballroomklasse van Nederland en vond dat het ook maar eens tijd werd voor de latin. Het duurde dan ook niet lang voordat ik en mijn (dans)partner Floor Disveld fanatieke tiendansers zijn geworden, met als hoogtepunt een zilveren medaille op het Nederlands Kampioenschap 10-dansen in 2012.

Momenteel dans ik geen wedstrijden meer, maar geef vooral lessen en workshops in Ballroom en Latin. Daarnaast ben ik derdejaars student Docent Dans opleiding aan de Academie voor Theater & Dans in Amsterdam, waar vele andere dansvormen aan bod komen. Ondernemen is ook echt een passie van mij. Sinds januari 2017 ben ik zakelijk leider van een internationaal platform voor artiesten, genaamd ArtBeat Amsterdam (www.artbeat.amsterdam). Naast dansen en ondernemen geniet ik erg van muziek, theater, koken, lekker eten, watersport en outdoor survival.

Wellicht tot op een van de lessen!

Vriendelijke groet,
Rogier Dasselaar