Lid Worden

Heb jij altijd al willen leren dansen zoals in Dancing with the Stars, Footlose en Dirty Dancing? Kom het bij ons leren! U Dance is dé studentendansvereniging van Utrecht voor stijldansen en salsa. Als je lid wordt bij U Dance kan je de lessen volgen, maar je bent ook welkom op alle gezellige activiteiten, het gala, in commissies, bij borrels en vrijdansen. Zo leer je nieuwe vrienden kennen en maak jij op een sportieve manier wat van je studententijd in Utrecht.

Inschrijven

Ben je overtuigd? U Dance kent drie inschrijfmomenten: tijdens de UIT-week, tijdens de proeflessen in september en je kan tot 31 januari tussentijds instromen.

Let op! Om later dan september in te stromen moet er plek in de les zijn en je moet danservaring hebben of bereid zijn om bijspijkerlessen te volgen. Zo weet je zeker dat je niets van de lessen gemist hebt! De beginnerscursussen zitten over het algemeen vol na de proeflessen, dus je maakt de meeste kans als je je dan inschrijft. Als je je tussentijds in wilt schrijven, stuur dan een mailtje naar secretaris@usdvudance.nl

Voorwaarden

De Utrechtse studenten zijn de hoofddoelgroep van USDV U Dance, maar als je buiten Utrecht studeert, ben je ook welkom. Ben je geen student meer, dan kun je helaas geen lid worden van U Dance. We verwijzen je dan graag door naar STIJL. Na je studie kun je wel nog 2 jaar U Dance danscursussen volgen als je al lid was toen je studeerde, mits er plek is in de les en de vereniging aan de studentennormen blijft voldoen. Daarna kun je niet-dansend lid blijven of donateur worden.

In onze lessen hanteren we een maximum van 9 à 15 paren per les, afhankelijk van het niveau. Als er meer inschrijvingen zijn dan er plaats is in de les, zullen we volgens een voorrangssysteem de plaatsen toewijzen.

Proeflessen

In september zijn er elk jaar proeflessen waar je met of zonder partner naartoe kunt komen. De proeflessen vinden plaats in de 2e t/m 4e week van september. Tijdens de eerste drie (proef)lesweken kun je dan een leuke partner vinden en samen met hem/haar inschrijven. Vind jij bijvoorbeeld geen partner als volger? Dan kan je overwegen om als leider te gaan dansen (of andersom). Het maakt ons namelijk helemaal niet uit of je als man volgt of als dame leidt, als het maar leuk is! Mocht het nou echt niet lukken om een partner te vinden, vraag dan even het bestuur om je hierbij te helpen.
Tijdens de proeflessen volg je de les op je eigen niveau. De niveau’s die we bij U Dance aanhouden zijn:

  • Beginners: geen danservaring
  • Semi-gevorderden: 1-2 jaar danservaring
  • Gevorderden: 3-4 jaar danservaring
  • Gevorderden plus: 5 jaar of meer danservaring

Zie hiervoor ook lessen.

Weet je niet zeker in welke categorie je valt, dan kan je meerdere niveau’s uitproberen tijdens de proeflessen. Voor nieuwe leden wordt altijd in overleg met de docent bepaald wat voor jou het beste niveau is.

Elke proefles wordt er iets nieuws geleerd, dus kom naar zo veel mogelijk proeflessen om niets te hoeven missen!

Uitschrijven

Een U Dance lidmaatschap sluit je doorlopend af. Ben je lid bij U Dance maar wil je dit eigenlijk niet meer? Schrijf je dan uit voor 1 augustus 2023. Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar secretaris@usdvudance.nl. Als je toch verbonden wil blijven bij U Dance en op activiteiten welkom wil zijn, denk dan eens na over donateurschap!