Lidmaatschap

Lidmaatschap

Als je je inschrijft als lid van USDV U Dance, opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor je! Je kunt je inschrijven voor een cursus salsa of stijldansen, je krijgt stemrecht tijdens de Algemene Ledenvergaderingen (ALV’s), je kunt je aanmelden voor een commissie, je wordt uitgenodigd voor alle leuke activiteiten, je kunt elke maand een avondje vrijdansen en je kunt lekker komen borrelen eens per maand. Daarnaast krijg je regelmatig een nieuwsbrief die de allerleukste activiteiten van U Dance op een rijtje zet en al het belangrijke verenigingsnieuws voor je samenvat. Natuurlijk zijn er nog een hoop andere voordelen (leuke mensen! gala’s! een almanak!) en is het het leukst om die allemaal zelf te komen ontdekken. Voor vragen of onduidelijkheden kan je mailen naar secretaris@usdvudance.nl.

Voorwaarden

De Utrechtse studenten zijn de hoofddoelgroep van USDV U Dance, maar als je buiten Utrecht studeert, ben je ook welkom! Ben je geen student meer dan kun je helaas geen lid worden van U Dance. Na je studie kun je wel nog 2 jaar danscursussen volgen als je al lid was toen je studeerde, mits er plek is in de les. Daarna kun je niet-dansend lid blijven of donateur worden.

In onze lessen hanteren we een maximum van 9 à 15 paren per les, afhankelijk van het niveau. Als er meer inschrijvingen zijn dan er plaats is in de les, zullen we volgens een voorrangssysteem de plaatsen toewijzen:

Bestaande leden hebben voorrang op nieuwe leden (behalve bij de beginnerscursussen) en studenten hebben voorrang op niet-studenten. Voor meer informatie kun je ons huishoudelijk reglement raadplegen.

Tussentijds instromen

De meeste U Dancers worden lid in augustus (UIT-week) of september (proeflessen). Tot en met 31 januari kan je aangeven dat je tussentijds in wil stromen. Dat doe je door een mail te sturen naar bestuur@usdvudance.nl. Let op; dit kan alleen als er plek over is in de les en je moet danservaring hebben of bereid zijn om bijspijkerlessen af te nemen. Anders kan je het niveau van de cursus hoogstwaarschijnlijk niet bijbenen. Je hebt dus de meeste kans om te dansen als je je in september inschrijft bij de proeflessen.

Proeflessen

In september zijn er elk jaar proeflessen waar je met of zonder partner naartoe kunt komen. De proeflessen vinden plaats in de 2e t/m 4e week van september. Tijdens de eerste drie (proef)lesweken kun je dan een leuke partner vinden en samen met hem/haar inschrijven. Vind jij bijvoorbeeld geen partner als volger? Dan kan je overwegen om als leider te gaan dansen (of andersom). Het maakt ons namelijk helemaal niet uit of je als man volgt of als dame leidt, als het maar leuk is! Mocht het nou echt niet lukken om een partner te vinden, vraag dan even het bestuur om je hierbij te helpen.
Tijdens de proeflessen volg je de les op je eigen niveau. De niveau’s die we bij U Dance aanhouden zijn:

  • Beginners: geen danservaring
  • Semi-gevorderden: 1-2 jaar danservaring
  • Gevorderden: 3-4 jaar danservaring
  • Gevorderden plus: 5 jaar of meer danservaring

Zie hiervoor ook lessen.

Weet je niet zeker in welke categorie je valt, dan kan je meerdere niveau’s uitproberen tijdens de proeflessen. Voor nieuwe leden wordt altijd in overleg met de docent bepaald wat voor jou het beste niveau is.

Elke proefles wordt er iets nieuws geleerd, dus kom naar zo veel mogelijk proeflessen om niets te hoeven missen!

Kosten

Contributie en lesgeld (2020/2021)

U Dance maakt onderscheid tussen dansende leden en niet-dansende leden. Als dansend lid volg je een danscursus en kun je naar activiteiten komen. Niet-dansende leden volgen geen danscursus, maar mogen wel naar activiteiten komen.

Contributie lidmaatschap (heel jaar)        €30,-

Cursusgeld (heel jaar)                                 €30,-

De machtigingen voor de contributie en het cursusgeld worden ondertekend tijdens de proeflessen. Het bedrag wordt rond november van je rekening afgeschreven. De machtigingen moeten voor de echte lessen (week van 1 oktober) ondertekend zijn.

Tarieven OlymPas (2020/2021)

De lessen van U Dance vinden plaats in Olympos. Om bij U Dance een danscursus te mogen volgen, moet je in het bezit zijn van de OlymPas. Deze pas kost 140 euro en is geldig voor een jaar (studenten universiteit in Nederland / HU / HKU). De nieuwste prijzen zijn altijd te vinden op de website van Olympos. Ben je geen student aan een van deze instellingen, kijk dan hier wat je voor een OlymPas / Verenigingskaart betaalt. Als je in bezit bent van een OlymPas mag je ook onbeperkt sporten bij en gratis meedoen aan de groepslessen van Olympos.

Verenigingskaarten (2020/2021)

Als je geen student meer bent, kan het voordeliger zijn om een Verenigingskaart te kopen. Deze hebben dezelfde prijs als een reguliere OlymPas, alleen mag je dan niet onbeperkt sporten op Olympos en niet deelnemen aan de cursussen en groepslessen die door Olympos gegeven worden. Omdat wij geen subsidie ontvangen voor leden die een verenigingskaart i.p.v. OlymPas kopen, moet je een bedrag bijbetalen als je een verenigingkaart koopt. Het gaat om 28 euro, te betalen via factuur aan USDV U Dance.

Met welke kosten moet je rekening houden:

  Bedrag (2020-2021) Te betalen aan
OlymPas / Verenigingskaart € 140 Sportcentrum Olympos
Contributie U Dance € 30 per jaar U Dance
Cursusgeld € 30 per cursus per jaar U Dance
Toelage Verenigingskaart indien je een verenigingskaart hebt € 28 euro U Dance
  • Niet-dansende leden zullen dus €30,- betalen per jaar (enkel contributie).
  • Dansende leden met Olympas* en één danscursus zullen dus €30,- contributie + €30 lesgeld + €140 OlymPas = €200,- betalen.
  • Dansende leden met een Verenigingskaart en één danscursus zullen dus: €30,- contributie + €30 lesgeld + €140 Verenigingskaart + €28 toelage = €228,- betalen.

* In deze berekening is rekening gehouden met een categorie A-OlymPas.
De prijzen in deze voorbeeldberekeningen zijn de prijzen van 2020-2021.

Je kunt natuurlijk aan meerdere cursussen deelnemen, bijvoorbeeld salsa én stijldansen, of dansen op twee verschillende niveaus. Bij bovenstaande voorbeeldberekeningen komt er in dat geval €30 lesgeld per extra gevolgde cursus bij.

Uitschrijven

Een U Dance lidmaatschap sluit je doorlopend af. Ben je lid bij U Dance maar wil je dit eigenlijk niet meer? Schrijf je dan uit voor 1 augustus 2021. Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar secretaris@usdvudance.nl.

Donateurschap

Wil je niet echt lid worden maar donateur? Dat kan ook! Door donateur te worden kun je ook gratis naar de vrijdansavonden en kun je meedoen aan de activiteiten. En daarnaast is het voor ons natuurlijk een fijne financiële ondersteuning zodat de vereniging door kan blijven groeien! Via deze link kun je je inschrijven voor een donateurschap.