Lidmaatschap

Inschrijven

Ieder jaar kan je je tijdens de UIT-week (augustus) en in de maand september inschrijven bij U Dance. In september organiseren wij vrijblijvende wekelijkse proeflessen. Je kan hierheen komen met partner, of juist alleen om een partner te vinden. Hoe vaker je komt, hoe groter de kans om een partner aan de haak te slaan! Tussentijds instromen halverwege het jaar is alleen mogelijk met danservaring, als er plek is in de les, en in overleg met het bestuur.

Wil je niet echt lid worden maar donateur? Dat kan ook! Door donateur te worden kun je ook gratis naar de vrijdansavonden en kun je meedoen aan de activiteiten. En daarnaast is het voor ons natuurlijk een fijne financiële ondersteuning zodat de vereniging door kan blijven groeien! Via deze link kun je je inschrijven voor een donateurschap.

Lidmaatschap

Als je je inschrijft als lid van USDV U Dance, opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor je! Je kunt je inschrijven voor een cursus salsa of stijldansen, je krijgt stemrecht tijdens de Algemene Ledenvergaderingen (ALV’s), je kunt je aanmelden voor een commissie, je wordt uitgenodigd voor alle leuke activiteiten, je kunt elke maand een avondje vrijdansen en je kunt lekker komen borrelen eens per maand. Daarnaast krijg je regelmatig een nieuwsbrief die de allerleukste activiteiten van U Dance op een rijtje zet en al het belangrijke verenigingsnieuws voor je samenvat.

Natuurlijk zijn er nog een hoop andere voordelen (leuke mensen! gala’s! een almanak!) en is het het leukst om die allemaal zelf te komen ontdekken.

Voor vragen of onduidelijkheden kan je mailen naar secretaris@usdvudance.nl.

Voorwaarden

De Utrechtse studenten zijn de hoofddoelgroep van USDV U Dance, maar als je buiten Utrecht studeert, ben je ook welkom! Ben je geen student meer dan kun je helaas geen lid worden van U Dance. Na je studie kun je wel nog 2 jaar danscursussen volgen als je al lid was toen je studeerde. Daarna kun je niet-dansend lid blijven of donateur worden.

In onze lessen hanteren we een maximum van 9 à 15 paren per les, afhankelijk van het niveau. Als er meer inschrijvingen zijn dan er plaats is in de les, zullen we volgens een voorrangssysteem de plaatsen toewijzen:

Bestaande leden hebben voorrang op nieuwe leden (behalve bij de beginnerscursussen) en studenten hebben voorrang op niet-studenten. Voor meer informatie kun je ons huishoudelijk reglement raadplegen.

In september zijn er elk jaar proeflessen waar je met of zonder partner naartoe kunt komen. Tijdens de eerste drie (proef)lesweken kun je dan een leuke partner vinden en samen met hem/haar inschrijven. Vind jij bijvoorbeeld geen partner als volger? Dan kan je overwegen om als leider te gaan dansen (of andersom). Het maakt ons namelijk helemaal niet uit of je als man volgt of als dame leidt, als het maar leuk is! Mocht het nou echt niet lukken om een partner te vinden, vraag dan even het bestuur om je hierbij te helpen.
Tijdens de proeflessen volg je de les op je eigen niveau. De niveau’s die we bij U Dance aanhouden zijn:

  • Beginners: geen danservaring
  • Semi-gevorderden: 1-2 jaar danservaring
  • Gevorderden: 3-4 jaar danservaring
  • Gevorderden plus: 5 jaar of meer danservaring

Zie hiervoor ook lessen.

Weet je niet zeker in welke categorie je valt, kun je meerdere niveau’s uitproberen tijdens de proeflessen. Voor nieuwe leden wordt altijd in overleg met de docent bepaald wat voor jou het beste niveau is.

De proeflessen vinden plaats in de 2e t/m 4e week van september. Wil je later invallen, dan moet je wachten tot de tweede inschrijfperiode in januari/februari en tenminste al een jaar danservaring hebben in stijldansen of salsa of bijspijkerlessen afnemen bij onze docenten.

Elke proefles wordt er iets nieuws geleerd, dus kom naar zo veel mogelijk proeflessen om niets te hoeven missen!

Kosten

Contributie (2020/2021)

U Dance maakt onderscheid tussen dansende leden en niet-dansende leden. Als dansend lid volg je een danscursus en kun je naar activiteiten komen. Niet-dansende leden volgen geen danscursus, maar mogen wel naar activiteiten komen.

Contributie lidmaatschap (heel jaar)        €30,-

Cursusgeld (heel jaar)                                 €30,-

De machtigingen voor de contributie en het cursusgeld worden ondertekend tijdens de proeflessen. Het bedrag wordt rond november van je rekening afgeschreven. De machtigingen moeten voor de echte lessen (week van 1 oktober) ondertekend zijn.

Tarieven OlymPas (2020/2021)

De lessen van U Dance vinden plaats in Olympos. Om bij U Dance een danscursus te mogen volgen, moet je in het bezit zijn van de OlymPas. Deze pas kost 140 euro en is geldig voor een jaar (studenten universiteit in Nederland / HU / HKU). Ben je geen student aan een van deze instellingen, kijk dan hier wat je voor een OlymPas / Verenigingskaart betaalt. Als je in bezit bent van een OlymPas mag je ook onbeperkt sporten bij en gratis meedoen aan de groepslessen van Olympos.

Hoeveel betaal ik nu eigenlijk in totaal?

Niet-dansend lid:                  €30,-

Dansend lid: € 60,- ( + € 140,- voor een OlymPas)

Je kunt natuurlijk aan meerdere cursussen deelnemen, bijvoorbeeld salsa én stijldansen. Voor 30 euro extra lesgeld kun je dan dus een heel jaar een extra cursus volgen.

Uitschrijven

Ben je al lid bij U Dance maar wil je dit eigenlijk niet meer? Schrijf je dan uit voor 1 augustus 2021. Dit kun je doen door een mailtje te sturen naar secretaris@usdvudance.nl