NTDS en ETDS

Elk jaar worden er via de SSDN (Stichting Studenten Dansen Nederland) toernooien en evenementen op het gebied van de (studenten)danssport georganiseerd met als doel de samenwerking tussen deelnemende verenigingen te bevorderen. Onder deze verenigingen valt een groot deel van de zusterverenigingen van USDV U Dance.

Twee voorbeelden van toernooien die jaarlijks worden georganiseerd zijn het NTDS en ETDS.

    • Het NTDS (Nederlands Toernooi voor Dansende Studenten) is een stijldanstoernooi voor Nederlandse studenten en duurt altijd een heel weekend. Dit weekend wordt traditioneel geopend op de vrijdagavond met een blinddate-avond voor dansers die nog geen partner hebben voor het weekend. Op zaterdag en zondag vinden de wedstrijden plaats voor Ballroom en Latin plaats. Hierin maakt het niet uit welk niveau je danst, want door middel van een kwalificatieronde wordt iedereen ingedeeld in de klasse die het meest bij zijn/haar danservaring past. Ook voor de dansers die minder dan een jaar danservaring hebben is het leuk om mee te doen in de speciale beginnersklasse. Op zaterdagavond vindt het themafeest plaats, dat elk jaar anders is.Het NTDS vindt meestal in een weekend in het eerste kwartaal van het jaar plaats.
    • Het ETDS (Europees Toernooi voor Dansende Studenten) heeft dezelfde opzet als het NTDS. Het verschil is dat bij dit toernooi ook stijldansverenigingen van buiten Nederland welkom zijn. Op dit toernooi zijn dan ook veel Duitsers, maar ook Britten, Spanjaarden, Belgen en Noren te vinden. Het ETDS wordt twee keer per jaar georganiseerd, namelijk in het tweede (meestal met Pinksteren) en in het derde (begin oktober)kwartaal.

Om de informatieoverdracht en de inschrijvingen soepel te laten verlopen, is er in elke vereniging een teamcaptain aangesteld. Zowel voor, tijdens als na het toernooi coördineert de teamcaptain deze taken. Mocht je dus vragen hebben, spreek dan de teamcaptain aan tijdens een van de dansavonden of mail naar teamcaptain@usdvudance.nl.