Oprichting

Het prille begin
Begin 2009 speelden drie studenten onafhankelijk van elkaar met het idee een studenten(stijl)dansvereniging in Utrecht op te gaan richten.

Martijn en Lisette, afkomstig uit Hilversum, vonden het jammer dat zij hun geleerde kunstjes niet op een Utrechtse dansvloer voort te kunnen zetten. Alle cursussen bij reguliere dansscholen waren loeiend duur en boden niet de gezelligheid van een studentenvereniging.

Floor, die voorheen in Nijmegen woonde, danste daar bij de studentendansvereniging Dance Fever. Toen bleek dat haar volgende studie alleen in Utrecht te volgen was en daar géén studentendansvereniging bleek te zijn, was het plan al snel gesmeed.

Op het Nederlands Toernooi voor Dansende Studenten (NTDS) kwamen zij elkaar tegen en werd de basis voor de nog te worden vereniging gelegd.

Het eerste U Dance-jaar
Zoals al eerder gezegd hebben Martijn, Lisette en Floor de basis gelegd, maar hiermee is natuurlijk alleen nog maar het begin gemaakt. Er kan geen bestuur zijn, zonder een fatsoenlijke penningmeester. Deze werd gevonden in Ritesh, accountancy student, réééte gezellig en fervent roeier! Hij zorgde ervoor dat onze boekhouding er pico bello bij kwam te staan en dat er een stel strakke bestuurspakken kwam. Uiteindelijk werd ons eerste bestuur compleet met de komst van Mieke. Met haar bestuurservaring uit de RAG-week en – net als de rest – kilo’s enthousiasme als bagage, was zij de juiste persoon om achter geldschieters aan te sturen.

Geef een reactie